Permanent Make-up

Ambiance  Orientale

Parkstad's Luxe Schoonheidsalon

Permanent make-up

Wat is Permanent Make-up:


Altijd een verzorgd uiterlijk!


Welke moderne vrouw wil er niet op elk moment van de dag perfect uitzien? 's Ochtends, 's middags, 's avonds,

altijd een verzorgde uitstraling? Met gewone make-up is deze wens niet te realiseren. Na een uurtje

sporten, een onverwachte regenbui of een hartelijke lach loopt de gebruikelijke make-up uit, en moet er

het nodige worden bijgewerkt.

Op natuurlijke wijze worden accenten

aangebracht op de gewenste plaats, in de juiste vorm en een passende kleur. Of het nu gaat om

wenkbrauwen, of eye-liner. Met een bescheiden ingreep kan men ogen geraffineerder

laten lijken, en de gelaatsuitdrukking sprekender.

                                                                             

 


Meest gestelde vragen:

 

Wat is permanent make-up?

Permanent make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid.


Is het pijnlijk?

Over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren, al is het niet geheel gevoelloos. De meesten mensen vinden het een speldenprikkend gevoel. Dankzij de nieuwste verdovingsmethoden kan de pijn tot het minimum worden beperkt.


Voor wie is permanent make-up geschikt?

Permanent make-up is volledig veilig, dus ook geschikt voor iedereen met een gevoelige en/of allergische huid. Het veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen. Als u weinig tijd heeft om u zelf op te maken is permanente make-up een uitkomst. Daarnaast is het zeer geschikt voor mensen met   dunne of helemaal geen wenkbrauwen.  Ook ideaal voor mensen met een allergie voor make-up.


Hoe lang blijft permanent make-up zitten?

De permanente make-up houdt 2 tot 5 jaar. Dit ligt aan de soort huid en hoe u ermee omgaat. Als u veel in de zon komt zal het pigment eerder oplichten. Zodra u ziet dat de permanente make-up dusdanig vervaagd,  dan kunt u een afspraak maken voor een touch-up. Dit is meestal  1 tot 2  jaar na de eerste behandeling.  Dan heeft u maar 1 behandeling nodig. Maar wanneer u wacht tot het helemaal vervaagd zal het opnieuw gezet moeten worden.


Hoe wordt permanent make-up aangebracht?

Het wordt ingebracht met heel dunne naaldjes. Met elke naald zijn

er veel verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende

effecten. Zo zijn er naalden waarmee je een scherpe lijn kunt tekenen

of naalden waarmee je kunt uitschaduwen of heel natuurlijke haartjes

kunt tekenen.


Hoe wordt er verdoofd?

Er kan verdoofd worden met een crème, vraag naar de mogelijkheden.

Hoe verloopt de na behandeling?

U krijgt na de behandeling vaseline mee naar huis die u de eerste week op de permanente make-up aan moet brengen met een wattenstaafje om het vettig te houden zodat de korstjes soepel blijven. Daarmee voorkomt u vroegtijdige pigment afstoot. Ook moet u de huid goed droog houden. De korstjes laten los na ongeveer vier à vijf dagen, probeert u dan niet te plukken aan de huid. Doet u dit wel dan kan er een te grote pigment afstoot ontstaan waardoor het resultaat minder mooi is; ook kunt u een infectie veroorzaken. U mag de eerste week dan ook niet in de zon; door de warmte heeft de huid meer moeite om te genezen en de kleur kan beïnvloed worden. Hier krijgt u na de eerste behandeling een nazorginstructie voor mee naar huis.

 

Hoeveel tijd moet er tussen de eerste en tweede behandeling zitten?

Het beste is om de 2e behandeling binnen 3 a 4 weken te plannen.

 

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

Bij een tatoeage wordt de naald in de diepere huidlagen ingebracht waardoor het minder snel vervaagd.  Maar bij permanente make-up voorkomt de naald dat het pigment te diep in de huid gaat en hierdoor vervaagd het ook in de loop der jaren.

 

Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar een behandeling kom?

Het is raadzaam om de dag van te voren geen alcolhol te drinken of een aspirine/ibuprofen te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

 

Is de behandeling na een keer klaar?

Als u ervoor kiest om permanente make-up aan te laten brengen, dan moet u er rekening mee houden dat u gemiddeld 2 keer voor een behandeling moet komen. Dit is voor het beste resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker maar de kleur zal na drie à vier dagen vervagen. De eerste behandeling neemt het meeste tijd in beslag. Hier krijgt u een intake gesprek, waarbij de vorm wordt bepaald en de kleur wordt gekozen. Daarna volgt de behandeling. In totaal duurt de eerste behandeling anderhalf tot twee uur. De tweede behandeling duurt ongeveer een uur.

 

Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?

Ongeveer vier dagen na de behandeling, ziet u dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwt zich en schilfert na drie à vier dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er nog eventueel correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht.

 

Wanneer moet ik terug komen voor een touch-up?

Zodra u ziet dat de permanente make-up dusdanig vervaagd dat u weer elke dag bij gaat tekenen. Dit is meestal na een à twee jaar. U betaalt dan gewoon een nabehandeling. Hoe de huid op de behandeling reageert verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die u ondergaan heeft.

 

Hoe wordt de kleur gekozen?

Bij het kiezen van de juiste kleur pigment wordt gekeken naar de ondertoon van uw huid. Om tot een mooie pigmentatie te komen, en dat geldt zeker voor de wenkbrauwen, moet de juiste ondertoon worden vastgesteld.

 

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling? Het antwoord is nee! Laat u alstublieft zo veel mogelijk staan. Hoe meer haartjes hoe natuurlijker het resultaat.

 

 

Heeft u nog vragen en uw antwoord niet gevonden hierboven? Klik dan hier voor onze contact gegevens en neem contact met ons op. De prijzen van permanente make-up vind u in de prijslijst.